НОВИНИ

"София индипендънт" представя: Кризата през погледа на киното

Как изглежда икономическата криза, когато се превърне в сюжет от киното? Филмът "SFashion" разказва за съдбите и последствията в Европа в най-тежките ѝ моменти. Заглавието е сред акцентите на фестивала за независимо кино "София индипендънт". Представянето е в този час, в кино "Одеон", а за събитието у нас пристигнаха режисьорът Мауро Капече и актрисата Корина Коронео.

Айше Сали
от Айше Сали
16:54, 30.10.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Да управляваш успешен семеен бизнес и да приключиш с банкрут. История за кризата, която звучи познато през последните години. Вместо да се вгледа в битието на работниците, обаче, режисьорът Мауро Капече провокира с филм за собственичка на модна къща. А по кошмарния път надолу Евелин е водена от цялата система - банките, законите, политиката. Освен парите, губи уважението на подчинените и най-добрия си приятел.

Мауро Капече, режисьор: Направих филм за кризата, защото виждах как хората започнаха да правят смахнати неща, за да могат да живеят. Аз искам да наричам нещата с истинските им имена. "SFashon" е като кадър на най-тежкия момент, който преживяхме в Европа. Липсата на пари доведе до много други проблеми. Един от тях е разпадането на семейства. Във филма собственичката на компанията полудява и това е отражение на случващото се в Европа.
Корина Коронео, актриса: За мен тази роля беше като пътуване из емоциите на Евелин, защото тя е на първо място жена и след това бизнес дама. Преживява не само икономическа, но и лична криза. Целият ни екип беше вдъхновен от сценария по истински случай - на една бизнес дама, която продава своя бъбрек, защото не ѝ остава нищо друго.

Вик за помощ или търсене на решение? "SFashion" призовава за обединение на политиците и съпричастност между хората. На финала Евелин се изправя срещу фалита облечена в красива рокля. И това не е от суета или случайност. А пример как трудностите се посрещат с достойнство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътна полиция започва акция „Зима“ във Варна
Пътна полиция започва акция „Зима“ във Варна
Къщичката на спирка Вишнева няма да бъде ремонтирана поне до края на годината
Къщичката на спирка "Вишнева" няма да бъде ремонтирана поне до края на годината