НОВИНИ

Представиха Комисията за преговори с Македония

На днешното заседание на правителството беше обявен съставът на съвместната българо-македонска комисия, сформирана с Договора за добросъседство и сътрудничество между двете страни. Бяха обявени българските членове на тази комисия - съпредседател от българска страна ще е проф. Ангел Димитров - първият ни посланик в Македония след промените и автор на една от най-задълбочените монографии за политическия живот на страната.Кои са останалите членове може да видите във включването на Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
10:00, 09.05.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Комисията трябва да започне работа и първото й заседание да бъде през юни. Тя ще работи по спорните моменти в отношенията между двете страни.

проф. Ангел Димитров - председател на Комисията за преговори с Македония: От наша страна ние ще демонстрираме тази добронамереност, която е залегнала в Договора за добросъседство, но професионалната добронамереност зависи от научните критерии, към които ние смятаме да се придържаме. Просто искам да ви уверя, че ще направим всичко възможно да защитим нашите интереси и то по такъв начин, че действително да улесним приложението на Договора поне в тази част, която е много важна за формирането на едно ново поколение в Македония.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анастасия Стойчева за протеста на метеоролозите от НИМХ
Анастасия Стойчева за протеста на метеоролозите от НИМХ
Парламентът започна пленарната седмица с отбелязване на Деня на Европа
Парламентът започна пленарната седмица с отбелязване на Деня на Европа