НОВИНИ

Предстои екстрадицията на заподозрения за убийството на Виктория Маринова

Предстои екстрадицията в България на заподозрения за убийството на Виктория Маринова. Това съобщиха за БНТ от прокуратурата и от апелативния съд в град Целе. След извършените съдебни действия е установено, че няма причини, които да препятстват връщането му. До самата екстрадиция заподозреният ще остане в ареста. Мария Стоянова следи развоя на събитията в Германия.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
10:16, 12.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Предполагаемият убиец на Викторя Маринова не е изразил никакви възражения срещу своето изпращане в България. Това съобщава прокуратурата на град Целе в прессъобщение, изпратено до БНТ в Берлин. Обвинението е дало своето разрешение за връщане. Въпреки че законовият срок в този случай предвижда до 10 дни, се очаква съвсем скоро отвеждането на заподозрения в България. И още:

„По време на разпитите той отчасти е признал деянието, в което е обвиняем. Ракрил е, че на сутринта на 06.10.2018 в парк край дунавския бряг в Русе, под силно влияние на алкохол и дрога е ударил в лицето млада и непозната дотогава за него жена заради случайно възникнала кавга по между им. След това я е вдигнал и хвърлил в храстите. Отрича да е имал намерение за убийство, както и да е изнасилил и ограбил жената. След това изявление няма данни за политически мотиви.“
;

Апелативният съд в град Целе обръща внимание, че българските правосъдни органи обвиняват задържания, че първо е изнасилил и след това убил телевизионната водеща, а после е взел мобилния ѝ телефон и бижута.

Още вчера от правосъдното министерство на провинция Долна Саксония заявиха за „По света и у нас", че няма пречки пред екстрадицията на заподозрения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Майкъл взе още жертви
Ураганът "Майкъл" взе още жертви
Трансплантационни хирурзи: България остава на последно място по брой донори
Трансплантационни хирурзи: България остава на последно място по брой донори