Предстои екстрадицията в България на заподозрения за убийството на Виктория Маринова. Това съобщиха за БНТ от прокуратурата и от апелативния съд в град Целе. След извършените съдебни действия е установено, че няма причини, които да препятстват връщането му. До самата екстрадиция заподозреният ще остане в ареста. Мария Стоянова следи развоя на събитията в Германия.

Предполагаемият убиец на Викторя Маринова не е изразил никакви възражения срещу своето изпращане в България. Това съобщава прокуратурата на град Целе в прессъобщение, изпратено до БНТ в Берлин. Обвинението е дало своето разрешение за връщане. Въпреки че законовият срок в този случай предвижда до 10 дни, се очаква съвсем скоро отвеждането на заподозрения в България. И още:

„По време на разпитите той отчасти е признал деянието, в което е обвиняем. Ракрил е, че на сутринта на 06.10.2018 в парк край дунавския бряг в Русе, под силно влияние на алкохол и дрога е ударил в лицето млада и непозната дотогава за него жена заради случайно възникнала кавга по между им. След това я е вдигнал и хвърлил в храстите. Отрича да е имал намерение за убийство, както и да е изнасилил и ограбил жената. След това изявление няма данни за политически мотиви.“
© БНТ

Апелативният съд в град Целе обръща внимание, че българските правосъдни органи обвиняват задържания, че първо е изнасилил и след това убил телевизионната водеща, а после е взел мобилния ѝ телефон и бижута.

Още вчера от правосъдното министерство на провинция Долна Саксония заявиха за „По света и у нас", че няма пречки пред екстрадицията на заподозрения.

Бърз развой по екстрадицията на заподозряния за убийството на Виктория Маринова

Бърз развой по екстрадицията на заподозряния за убийството на Виктория Маринова

Няма никакви пречки за връщането в България на обвиняемия за убийството на Виктория Маринова, заявиха за "По света и у нас" от Вътрешното министерство...