НОВИНИ

Ремонтът на "Кулата" няма да е през лятото, за да не се затрудни трафикът

Престои основен ремонт на граничен пункт "Кулата". От Агенция „Митници “ казаха, че вече е изготвен проектът за ремонта и текат съгласувателни процедури. Ремонтът обаче няма да е през летните месеци, за да не се затрудни трафикът. Това каза в Сутрешния блок на БНТ Йосиф Адвокатов от Териториална дирекция "Югозападна". По думите му стойността на проекта е 3,3 милиона.Вижте повече от прякото включване на Ирина Николова.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
08:33, 01.08.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Граничен пункт "Кулата" е един от най-натоварените в страната по отношение на леките автомобили и на тежкотоварните камиони. Денонощно от там минават около 2 500 автомобила.

Излизайки от страната обаче, шофьорите от дълго време се сблъскват с окаяното състояние на граничната сграда, която е построена през 1997 година и от тогава до сега не е претърпявала основен ремонт.

Йосиф Адвокатов, Териториална дирекция "Югозападна" : На този етап проектите за промяната на ГКПП "Кулата" са изготвени, в момента се съгласуват с всички служби, които работят на пункта. След като бъдат приети, ще се започне ремонтът, който все още няма точна начална дата. Няма да бъде през летните месеци, за да не се затруднява трафикът. Поетапно ще започне ремонтът на трасетата. Ще бъдат променени навесите, сервизните и работните помещения, осветлението, пътната настилка, тоалетните.

Ремонтът на граничния пункт няма да започне през летните месеци, но въпреки това допълнителни трасета ще бъдат отворени, за да не се затруднява движението.

Стойността на проекта по ремонта на ГКПП "Кулата" е 3,3 милиона, като целта му е да подобри както преминаването на пътниците по границата, така и условията за работа на всички служители там.

Вижте повече във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатите за президент на Демократическата партия в САЩ в тв дебат
Кандидатите за президент на Демократическата партия в САЩ в тв дебат
Увеличават се инцидентите с пострадали от газови бутилки
Увеличават се инцидентите с пострадали от газови бутилки