Около 16 % ръст на туристите отбелязва община Разлог през миналата година. Туристите са привлечени от близостта до планината и минералната вода в района. Най-много посетители е имало от Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, се срещна по-рано днес с представители на туристическия бранш в Разлог, за да обсъдят проблемите в сектора и възможностите за развитие на общината като целогодишен курорт.

Ангелкова обяви, че предстои промяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на обектите и се предвижда облекчаване на административните изисквания за местата за настаняване и хранене. Тя заяви още, че българските хотелиери вече ще могат да работят с Асоциацията на немските здравни каси, развивайки балнео и СПА туризъм.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Успяхме да имаме доверието в този списък на места за настаняване, които да подават и предлагат такива услуги да бъдат включени и частни хотели. Условието е такова всички, които са включени в този списък, да отговарят на 300% на изискванията за закона за туризма и на наредбата за сертифициране на бално и спа центове, като разбира се и извикването е материалната база, която я има, да отговаря на изискванията на немските здравни каси, но те отговарят на нашия закон.