НОВИНИ

Предупреждение за мъртво вълнение по морето

Предупреждение за силен вятър, високи вълни и мъртви течения по морето. За какво да внимават туристите и какво време ни очаква през уикенда - вижте в прякото включване в обедната ни емисия на Нивелина Няголова от Варна.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
12:25, 23.08.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Август е най-опасният месец за плажуващите. Високи вълни, силен вятър и мъртво вълнение са природните явления, които се случват най-често в тази част на годината.

Експертите съветват туристите да се съобразят с флаговата сигнализация - в никакъв случай да не се влиза в морето при червен флаг.

През последните 10 дни има мъртво вълнение и това доведе до неприятни инциденти. В момента флагът във Варна е жълт, което означава голямо внимание от страна на плажуващите.

Температурите са високи от началото на седмицата, очаква се да се задържат такива и през уикенда - около 32 - 35 градуса.

От медицинската служба, която обслужва плажовете във Варна, съобщиха за "По света и у нас", че няма подадени сигнали за колабирали хора, но съветват да се избягва продължителното стоене на открито слънце и да се пие много вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключва срокът за компенсационните списъци за африканската чума
Приключва срокът за компенсационните списъци за африканската чума
Няма обгазяване на въздуха във Ветрен
Няма обгазяване на въздуха във Ветрен