НОВИНИ

Предвиждат съкращения в "БДЖ - Товарни превози"

План за оздравяване на "БДЖ - Товарни превози" или приватизацията му, ще представят днес от екипа на министерството на транспорта. Очаква се да бъде представен и план за съкращения.

Александър Марков
от Александър Марков
09:53, 12.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
предвиждат съкращения бдж товарни превози

Оперативните загуби на Товарни превози за първите три месеца на годината са 1,2 млн. лв., а общите задължения - 95 млн. лв. Като цяло задълженията на "БДЖ - Холдинг" са се свили до 470 млн. лв., след като през октомври 2014 г. достигнаха 564 млн. лв.


;

До мярката се стига след като, по думите на министъра, няма кандидат-купувач на дружеството и вместо да бъде приватизирано, то ще бъде оздравено. Част от плановете са да бъдат освободени или пенсионирани между 600-800 души от общо 3500-те работещи в Товарните превози. По-късно днес Московски има среща със синдикатите и ръководството на държавната железница, за да обсъдят вариантите да оздравяване на компанията.

;

Това ще бъде втората процедура за приватизация на Товарни превози, която се проваля поради липса на интерес. Състоянието на БДЖ -Пътнически превози не е по-розово. Дружеството има 5 млн. лв. загуби за първите три месеца на годината.

;

Осъдено бе и да изплаща по 10 млн. лв. наказателна лихва годишно по един от облигационните си заеми, в резултат на което се разпродават ненужни на дружеството активи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С над 2000 души за година се е стопило населението на Видинска област
С над 2000 души за година се е стопило населението на Видинска област
Съдът на Европейския съюз пуска приложение за смартфони
Съдът на Европейския съюз пуска приложение за смартфони