НОВИНИ

Преговорите между българските превозвачи и гръцките фермери се провалиха

Блокадата и на шестте гранични пункта с Гърция остава, категорични са българските превозвачи. Делегацията от българска страна, водена от министър Ивайло Московски и областния управител Бисер Михайлов, бе принудена да разговаря не с ръководителите на протеста, а с обикновени фермери.

Александър Марков
от Александър Марков
14:50, 20.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
преговорите българските превозвачи гръцките фермери провалиха

Фермерите твърдят, че границата е отворена и всеки, който иска, може да мине. Но не се знае дали и кога движението ще бъде спряно отново и затова българските превозвачи отказват да вдигнат блокадата. Страхът им е, че ако влязат в Гърция, след това колоната ще бъде принудена да изчаква на гръцка територия, където условията за шофьорите са крайно лоши.

Гръцкият посланик Димостенис Стоидис също присъства на срещата, но не е успял да убеди сънародниците си да вдигнат блокадата. Областната управа в Благоевград ще продължи да осигурява вода и храна за шофьорите, както и автобуси, които превозват шофьорите от Гърция в България, за да си напазаруват шофьорите неща от първа необходимост.

Колоната от ТИР-ове на българска територия стига до отбивката за Петрич. А от гръцка - до Серес. Ивайло Московски заяви, че ЕК изразява благодарност на българското министерство на транспорта за регулярно подаваната информация, но не предприема нищо повече като намеса, за да се разреши кризата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Открита е нелегална фабрика за производство на цигари в Луковит
Открита е нелегална фабрика за производство на цигари в Луковит
Референдумът за членството на Великобритания в ЕС ще е на 23 юни
Референдумът за членството на Великобритания в ЕС ще е на 23 юни