НОВИНИ

Прекратиха договора на директора на Националния литературен музей

Директорът на Националния литературен музей Пламен Георгиев-Крайски беше освободен от поста си вчера. Причината - според Министерството на културата усилията му за управлението на института са незадоволителни и не съответстват на политиката, провеждана от министерството. Затова Крайски е получил и приел предложение за прекратяване на трудовия договор срещу обезщетение.

Айше Сали
от Айше Сали
09:57, 15.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Недоволството на освободения директор е породено от факта, че той не е получил мотиви за своето освобождаване. В същото време за дейността си през 2016 г. Националният литературен музей е получил отлична оценка или 85% от максималния брой точки.

Пламен Крайски пое управлението на музея през март 2016 г. Той беше назначен след провеждането на конкурс за срок от 5 години.

Пламен Георгиев-Крайски: Когато ме поканиха, ми предложиха споразумение или шанса да бъда уволнен дисциплинарно и да тръгнем по съдилищата. Ако министърът наистина има друга концепция, най-достойно беше да седнем да говорим. Ако аз приема неговата концепция и я съчетая с моята и да продължим напред, а ако не я приема, да си подам оставката, което е достойно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мини Арт фест ще се проведе в Благоевград на 17 и 18 юни
Мини Арт фест ще се проведе в Благоевград на 17 и 18 юни
Летището в Брюксел е блокирано заради пожар
Летището в Брюксел е блокирано заради пожар