НОВИНИ

Прекратиха договора на наемателя на магазина, от който избяга змия

Прекратиха договора с магазина в Пловдив, от който вчера избяга двуметрова анаконда. До една седмица наемателят ще освободи обекта. Влечугото беше издирвано в продължение на близо 9 часа, а акцията вся смут сред работещите и клиентите на търговския комплекс.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ
16:34, 06.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Помещението в търговския комплекс в Пловдив, от което вчера изчезна змията, е било наето преди близо две години. То е трябвало да се превърне в зоомагазин, който така и не е открит. Жълтата анаконда е докарана преди два дни, но управата на търговския комплекс не била уведомена.

Стойчо Марков, управител на търговски център: Решихме, че нямаме право да безпокоим така и клиенти, и наематели с подобни случаи и решихме да се прекрати договорът с този наемател. Дори от сутринта той започна да го освобождава. От ръководството заявиха, че при акцията вчера не е имало заплаха за сигурността на посетителите. Змията е локализирана сравнително бързо и след като се е успокоила, нейният собственик сам я уловил.

Този вид змии не са опасни за хората и паниката при среща с тях е излишна. В Природонаучния музей в Пловдив дори обучават доброволци, които помагат на хората как да преодолеят страха от влечугите.

Венета Махмудиева, доброволец: Трябва просто да се отдалечим, спокойно, без да ѝ обръщаме някакво внимание. Тя всъщност ще ни подмине.

Днес от областната дирекция на агенцията по храните в Пловдив започнаха проверка по случая с жълтата анаконда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил с 2-годишно дете полетя в дере в Русе
Автомобил с 2-годишно дете полетя в дере в Русе
Забраните за тютюнопушене ще важат и за наргилета
Забраните за тютюнопушене ще важат и за наргилета