НОВИНИ

Христо Бисеров няма да бъде съден за пране на пари

Бившият зам.-председател на НС и ДПС Христо Бисеров няма да бъде съден за пране на пари. Прокуратурата е прекратила разследването срещу него и доведения му син Ивайло Главинков. Информацията обаче дойде от Софийския градски съд.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:00, 10.02.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
христо бисеров съден пране пари

В края на миналата година, с изтичане на 2-годишния срок, Бисеров се възползва от правото си като обвиняем и поиска делото или да влезе в съда, или да бъде прекратено. Процедурата е била прекратена днес от съда, на базата на прокурорско постановление от 3 февруари, с което е сложен край на разследването. Поради липса на доказателства, че имуществото е придобито от престъпна дейност. През декември Бисеров беше оправдан на първа инстанция по делото за данъчни престъпления.

Разследването срещу една от знаковите политически фигури на прехода започна през 2013-а по справка на ДАНС. Няколко дни преди това той даде заявка, че се оттегля от политиката и оттогава мълчи. В 42-то Народно събрание беше създадена анкетна комисия, работата й обаче така и не хвърли светлина по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армията ще се включи по-активно в охраната на границата ни с Турция
Армията ще се включи по-активно в охраната на границата ни с Турция
Близо 500 мигранти са разселени досега в ЕС
Близо 500 мигранти са разселени досега в ЕС