НОВИНИ

Премахват 6 незаконни заведения на плажа в Шкорпиловци

Шест незаконно работещи заведения на плаж "Шкорпиловци - юг" ще бъдат премахнати. Днес министърът на туризма Николина Ангелкова провери едно от тях. Собственикът му събира такси за чадър и шезлонг без да има право на това.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
18:29, 28.06.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

За плажа е обявен търг за отдаване под наем, който още не е приключил. Министър Ангелкова заяви, че във връзка с нарушенията са предложени промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Те предвиждат административни наказания и глоби за незаконно ползване на неохраняемата плажна ивица с цел печалба. В момента такива разпоредби липсват.


Николина Ангелкова - министър на туризма: Незабавно ще бъде сезиран кметът на Община Долни Чифлик, в землището на която е Шкорпиловци, за да може да се стартира процедура по премахване на това заведение, което е на плажа. По отношение на това, че незаконно се събират такси, със сигурност Комисията за защита на потребителите трябва да се намеси, защото пак казвам, за съжаление в ЗУЧК липсва разпоредба по отношение на неохраняемите плажове и това е, което ние незабавно ще променим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ДПС поискаха разследване на корупционна схема за получаване на гражданство
От ДПС поискаха разследване на корупционна схема за получаване на гражданство
Двама души пострадаха при тежка катастрофа на АМ Тракия (ВИДЕО)
Двама души пострадаха при тежка катастрофа на АМ "Тракия" (ВИДЕО)