Акция по събаряне на незаконни къщи и павилиони се провежда в пловдивския квартал „Столипиново". Сградите са били построени без необходимите разрешителни и затова районната администрация в квартал „Източен" е започнала премахването.

Пловдив

Акцията в пловдивския квартал Столипиново започна сутринта. Предвижда се да бъдат съборени две жилищни сгради, които са незаконни. Те са построени без нужните строителни разрешителни.

Предвижда се събарянето и на 25 търговски обекта, които са построени в междублоковите пространства.

Роза Аргирова: Еми не знам къде ще живея, ще отида при баба ми да живея, няма къде да живея. Имате ли друг апартамент? Нямам друг апартамент. Досега никой не дойде да ме бута, става четири месеца как казаха че ще ме бутат.
Николай Чунчуков - кмет на район „Източен": Собствениците имат апартамент в блока и са решили, че искат да се разширят като са си построили къща пред блока. Ние няма как да допуснем това да се случи. Оттук нататък всички общински терени, които са свободни ще бъдат пазени. На тяхно място, ако някой се опита да строи ще действаме така, както действаме в момента. Така че ще дадем на жителите на района да разберат, че от тук нататък незаконно строителство върху общински и чужди терени ние няма да допуснем.
Събарят незаконни къщи и павилиони в Столипиново

Събарят незаконни къщи и павилиони в Столипиново

Поредна акция по събаряне на незаконни къщи и павилиони ще се проведе днес в пловдивския квартал Столипиново. Сградите са били построени без необходим...

Акцията се провежда при безпрецедентни мерки за сигурност, но до ексцесии не се стигна.

До края на годината трябва да бъдат съборени още 5 жилищни сгради, както и 100 търговски обекта.