Наклонена ограда на улица "Софроний Врачански" притеснява жителите в района. Те са обезпокоени от факта, че по тротоара преминават много деца, тъй като се намира в близост до парка на бившия "Майчин дом" и детска градина. За нерешения във времето проблем към нас се обърнаха зрители на БНТ2, които разказват, че неотдавна паднал и един от балконите на сградата.

София

8 са опасните сгради в район "Сердика", а над 50 са тези с опасни фасади. Това са констатирали за последните няколко месеца експертите от отдел "Строителен контрол". Една от опасностите е наклонената ограда, намираща се на ъгъла на улиците "Софроний Врачански" и "Струга".

Инж. Анатоли Киров, начални отдел "Строителен контрол"
"Тази ограда е опасна както за живущите, така и за преминаващите граждани, и сме предприели мерки за премахването на тази ограда и възстановяването ѝ."

Очакава се оградата да бъде съборена до две седмици, след което собствениците ще изградят нова. Екипът ни видя, че един от балконите на къщата е премахнат, а другият е с дълбоки пукнатини.

Инж. Анатоли Киров, началник отдел "Строителен контрол"
"Ще поискаме да се направи конструктивно обследване на балкона, за да се установи каква е здравината му и в какво състоянието е.

Ако се установи, че балконът е опасен, ще бъдат дадено предписание и указание да бъде съборен."

От районната администрация обясниха, че продължават да оглеждат сградите и да предписват на собствениците да отстранят опасностите, когато има такива.