НОВИНИ

Премахват пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг

Пет големи дискотеки и заведения, разположени на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, защото са били изградени без необходимите документи и разрешителни, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Сред тях са култовите 'Какао бийч" и "Бедрум'. За събарянето им Симеонов е подал сигнал до министъра на регионалното развитие преди десетина дни.

bnt avatar logo
от В.Григоров, Е.Стойчева
16:15, 04.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че вече е задействана процедура за премахването на незаконните обекти в Слънчев бряг.

Валери Симеонов, вицепремиер: Ония МОЛ-ове на пясъка на Слънчев бряг, които са кръстени "МОЛ Кубанита", "МОЛ Дъ Уан", "МОЛ Какао Бийч" и "МОЛ Бедрум", когато примерно, не дай си Боже, защото те са без проекти, без разрешителни, без нищо, нещо стане и тези конструкции с огромни метални греди паднат и смачкат 20-30 човека, тогава ще видите какво става. Е тогава ще разберете за какво става въпрос и защо съм се фиксирал върху тях.

Според Симеонов незаконните обекти на територията на Слънчев бряг са общо 12. На днешното заседание с представители на всички държавни служби, имащи отношение към сигурността и реда през летния туристически сезон Симеонов обяви, че след проверките през миналата година от агенцията по приходите и от другите контролни органи е отчетено значително повишение на приходите в държавната хазна.

Валери Симеонов: Вече не е изненада това, че контролните институции работят с обща програма, с обща координация и това дава резултат.

Симеонов допълни, че за този летен сезон ще бъдат командировани много полицаи, за да се гарантира сигурността по Южното Черноморие. Ще има отново и засилено присъствие на данъчни и здравни инспектори.

Служители на Автомобилна администрация ще следят за изправността и документацията на таксиметровите автомобили и туристическите автобуси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 190 млн. лв. годишно са загубите за бюджета заради контрабандата на цигари
Около 190 млн. лв. годишно са загубите за бюджета заради контрабандата на цигари
Превозвачите искат референдум за излизане от ЕС, ако се приеме пакет Мобилност
Превозвачите искат референдум за излизане от ЕС, ако се приеме пакет "Мобилност"