НОВИНИ

Премиера на две книги на проф. Огнян Герджиков

Как звучат в рими дефинициите за заем и дарение? Проф. Огнян Герджиков използва законите на литературата, за да обясни законите на вещното и облигационно право. Представянето на последните му две книги, превърнати в "юридически поеми" събра в Софийския университет приятели и колеги на юриста, преподавател и политик.

Айше Сали
от Айше Сали
22:33, 20.05.2019
Чете се за: 00:28 мин.
Още

С майсторското си перо не един и двама юристи остават в историята. И може би по словото, с което защитават справедливостта, приличат на поетите.

проф. Огнян Герджиков, юрист: Справедливостта е в основата на правото и още по-хубаво, ако това може да се излее в мерена реч, което напоследък се опитвам да правя и силно се надявам да се получава.

Воли и роли. И законът среща римите като поезията. Така се създава договорът.

проф. Огнян Герджиков, юрист: Аз съм влюбен в преподаването и в моите студенти и това го посвещавам на тях. Това е един по-забавен поглед върху правото, за което се говори, че е суха материя. За мен не е суха материя и това личи от това, което съм написал.

А как ли ще звучат в стихотворна форма бракът и разводът, ще разберем съвсем скоро. Защото проф. Герджиков вече е готов с поетичната чернова на Семейния кодекс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна акция в Олимп за спасяването на българин
Мащабна акция в Олимп за спасяването на българин
В Австрия всички министри от партията на Кикъл подадоха оставки
В Австрия всички министри от партията на Кикъл подадоха оставки