България стана домакин на премиерата за Европа на един необичаен американски документален филм, който свързва познанието на човека от древността до днес. "3100 мили: Бягане и себенадминаване" е задълбочено проучване на най-дългото бягане досега в света от три хиляди и сто мили - близо пет хиляди километра - в продължение на 52 дни и неговото влияние върху здравето, психическото и духовно състояние на човека.

Ултрамаратонът започнал на 12 юни 1997 г. с петима участници в нюйорския квартал „Куинс“. А днес участниците са десетки от целия свят - малцина успяват - но между тях има и един българин - 38-годишният Цветан Цеков.

Ашприханал Алто, пощальон - Финландия: Докато бягаш си толкова щастлив. А след това усещаш, че си преодолял нещо много трудно и изпитваш голяма радост.
Усика Мюкенфюмер, собственик на музикален магазин, Австрия: Най-голямото предизвикателство, най-силното преживяване в живота ми. Двамата започнахме заедно. Има бегачи от Америка, Австралия, Русия, Украйна. Да, разбира се и България.

След филма започва интересна дискусия между публиката, наши атлети и ултрамаратонците.

Тук е и нашумелият у нас Красимир Георгиев - познат с благотворителните му бягания. Ултрамаратонът се ражда по идея на покойния вече голям философ и филантроп Шри Чин Мой - голям приятел на България, който създаде и известния в света Пробег на мира.