НОВИНИ

Премиера на филма "Летовници"

Снощи беше премиерата на новия български филм "Летовници". Режисьор на лентата е Ивайло Пенчев. Разказвайки историите на група туристи, комедията дава своята дефиниция за щастие. Това лято филмът получи „Наградата на публиката” на фестивала „Златна роза”. Българската национална телевизия е медиен партньор.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
10:13, 01.10.2016
5169
Чете се за: 00:44 мин.
Още
Като живи са, виж как мърдат с очички, как се усмихват. Гледай, гледай."

Смехът на публиката в киносалона измерва доколко режисьорът е намерил правилния ритъм. Комедията е особен жанр, границата между пошлото и истински стойностното е лесно да се пристъпи - Ивайло Пенчев докосва зрителите с "Летовници" и дори на моменти предизвиква в очите им сълзи.

Ивайло Пенчев - режисьор: Да разсмееш хората е много по-трудно, отколкото да ги разплачеш или да ги стреснеш с някакъв филм на ужасите. Мои съсценаристи са Божан Петров и Весел Цанков, които са се доказали в интелигентния хумор.

"Животът на туриста е ад". Това е лайтмотивът, обединяващ историите на група туристи, попаднали в семеен хотел.

Станимир Гъмов - актьор: Случва ми се да преживея любов, да преживея много комични моменти, където има любов, там има и разочарования.
Анета Сотирова - актриса: Аз съм пенсионирана учителка, стара мома, реститутка. Тръгваме за едно малко хотелче, където някога съм срещнала своята първа, единствена и прекрасна любов, неосъществена.
Милена Аврамова - актриса: Жена, която има това детенце прекрасно, мъж и любовник.
Китодар Тодоров - актьор: Един съвременен човек, баща на едно дете, който всъщност единствено смята, че може да обгрижи семейството си чрез работа, а не чрез присъствие.

Филмът тръгва по кината в началото на октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оцветяваме книжки против стрес
Оцветяваме книжки против стрес
Полярните мечки са все по-застрашени на норвежките острови
Полярните мечки са все по-застрашени на норвежките острови