НОВИНИ

Премиера на "Междузвездни войни - Епизод VII"

С бляскава церемония в Лос Анджелис беше представен най-очаквания филм за тази година - "Междузвездни войни - Епизод VII: Силата се пробужда". Със събитието започва премиерата на филма по света.

bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 15.12.2015
Чете се за: 01:01 мин.
По света

Прожекцията протече едновременно в три киносалона - "Долби тиътър", където традиционно се провежда церемонията по връчването на наградите "Оскар", "Чайнийз тиътър" на булевард "Холивуд", където през 1977 година се състои премиерата на първия филм от космическата сага и кино "Ел Капитан". Под възгласите на хиляди почитатели на "Междузвездни войни", по червения килим преминаха звездите от лентата. Сред тях беше класическото трио Марк Хамил, Кери Фишър и Харисън Форд, които отново поемат ролите си на Люк Скайокър, Лея Органа и Хан Соло. Но освен "живите" актьори, феновете можаха да се порадват отблизо и на механичните звезди от филма - роботите Арту-Диту, Си Трипио и новото попълнение Биби Ейт.

Джей Джей Ейбръмс, режисьор: "Изключително съм развълнуван. Благодарен съм, че всички са тук - приятели и семейства, почитатели на поредицата. Нямам търпение да го видите и вие."

Дейзи Ридли, актриса: "Моята героиня - Рей е доста нормален персонаж, като се имат предвид обстоятелствата. Смятам, че ще ви допадне."

Харисън Форд, легенда: "Направихме много добър филм, който всички очакваха и беше много забавно, докато го снимахме".



;

Премиерата протече при засилени мерки за сигурност, по-малко от две седмици след атентата в Сан Бернардино, който се намира на един час път от Лос Анджелис. Няколкото хиляди фенове, които са имали късмета да се сдобият с билети за световната премиера на фирма са били инструктирани да оставят в къщи маски, лазерни мечове и всякакви други оръжия, били те истински или играчки.

Анализатори прогнозират, че филмът ще постигне 240 милиона долара приходи още през първия си уикенд в боксофиса, което би било рекорд за кинодебют. Сегашният рекорд се държи от "Джурасик свят", чийто първи уикенд в киносалоните е донесъл 208 милиона долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обир на складова база край Негован е бил извършен късно снощи
Обир на складова база край Негован е бил извършен късно снощи
Ново мобилно приложение може да ни спаси в планината
Ново мобилно приложение може да ни спаси в планината