НОВИНИ

Премиера на постановката "Да, Господин Премиер!" в Сатиричния театър

Политически фарс в постановката "Да, господин Премиер!" ще ни представят тази вечер в Сатиричният театър "Алеко Константинов". За първи път пиесата се играе на друг език освен на английски у нас. В ролята на министър - председателя на Великобритания е Кръстю Лафазанов, Мариан Бачев е обиграният политически интригант и Началник на кабинета на премиера, а знаменитият български актьор Светослав Пеев ще видим в ролята на генералния директор на BBC.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
11:30, 24.02.2018
Чете се за: 00:58 мин.
Още

„Да, Господин Премиер!“ е успешен английски сериал, който през 2008 г. е превърнат в пиеса. Цинизмът и сарказмът са жизнената сила на постановката. Тя засяга много актуални теми като: Европейско председателство и корупцията по високите етажи на властта.

Борис Панкин - режисьор на "Да, Господин Премиер!": Ние започнахме репетиции в деня, в които Европредседателството официално се откри у нас. Мисля, че те са се съобразили с нас. Бог си знае работата.

Началникът на кабинета на Премиера е обигран интригант и доверено лице на Кралицата на Великобритания.

Мариан Бачев - началник на кабинета на Министър - председателя в "Да, Господин Премиер!": В цялата пиеса това е един персонаж, който стои уж в сянка, уж е Сивия кардинал, но всъщност се оказва, че тези хора ръководят цялата държава. Тези, които са на преден план не винаги имат възможността да взимат самостоятелни решения и почти никога не взимат правилни решения. Затова и светът ни върви трудно напред.

За Кръстю Лафазанов ролята на Министър-председателя Джим Хакър е била трудна, но и интересна. Подготвял се е продължително за пиесата, но е доволен от резултата.

Кръстю Лафазанов - Министър-председател в "Да, Господин Премиер!": Търсех и човешката страна, да защитя и него, а и моята позиция като човек в това. Беше трудно, но пък е много сладка работа, когато успеем.Но аз мисля, че не е само един човек в този образ. Тук са много политици събрани в едно. Ако хората го открият това ще е забавното и интересното за публиката.
Мариан Бачев - началник на кабинета на Министър - председателя в "Да, Господин Премиер!": Никой не го интересува "как една хубава торта е произведена. Всеки се интересува от това, когато я опита да му е вкусна и да изглежда добре, когато си я купува."

Всеки, който иска да гледа пиесата може да го направи днес от 19:30 часа в Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш съветник на американския президент с обвинение за лобистки сделки
Бивш съветник на американския президент с обвинение за лобистки сделки
Стандарт енд Пуърс повиши рейтинга на Русия до инвестиционно равнище
"Стандарт енд Пуърс" повиши рейтинга на Русия до инвестиционно равнище