НОВИНИ

Премиера на туристически филм за Велико Търново

Туризъм и история се преплитат в документалния филм "Велико Търново в сърцето на историята". Премиерата беше тази вечер в кино "Арена Младост". Актьорът Юлиан Вергов влиза в ролята на туристически гид, който води зрителите из старата българска столица. Филмът е сниман във формат 4К, и е част от програмата на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2016".

Диана Миткова
от Диана Миткова
22:00, 11.02.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още
премиера туристически филм велико търново

Спиращи дъха кадри и едни от най-знаковите забележителности на Велико Търново снимани в най-високия технически стандарт за кино - 4 К формат, рекламират по нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация.

Даниел Панов - кмет на Велико Търново: Винаги сме наблягали на българския пазар и българите трябва да учим нашите деца да опознаят българското. В момента подготвяме и нов спектакъл - аудиовизуален Царевец и в този сезон ще популяризираме и него.

В програмата на международната туристическа борса, се представят и други водещи туристически и културни събития и дестинации в България.

Сребра Касева - представител на община Казанлък: Имаме фестивал на розата, имаме и празници в долината на тракийските царе. сега тук наблягаме тази година на празници в долината на тракийските царе.

Последните тенденции за почивка на българите са спа или приключенска ваканция, етно и исторически посоки , като престоят варира от 2 до 4 дни.

Витан Иванов председател на Съвет по туризъм - София и Софийски туристически район: Милион и 600 000 тази година са спали в София, като повече от половината са българи за наша радост. Предстои, мисля че май месец беше, ретро трамвай, като този който се движи понякога. Един фургон ще има на Витоша и ще бъде туристически информационен център.

Иизложението ще продължи до 13 февруари в Интер Експо център София, като за 33-и път събира представители на туристическия бизнес от цяла България и от света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна 66-ят кинофестивал Берлинале
Започна 66-ят кинофестивал Берлинале
​Алпинист е починал на връх Елбрус
​Алпинист е починал на връх Елбрус