Световната мания по култовата космическа сага "Междузвездни войни" достига връхната си точка. Премиерата на филма чупи рекорди по приходи от продажба на билети, но това са само цифри и пари. Емоциите на феновете будят не по-малко коментари от новото продължение на звездната приказка.

Силата се пробуди във филмовите салони по цял свят. Но големият екран не е толкова голям, че да обуздае силата на "Междузвездни войни". Тя преля извън филмовите зали и заля улиците. Феновете на предишните епизоди вече са фенове и на новия епизод. Първите прожекции на "Силата се пробужда" спечелиха и нови почитатели на "Междузвездни войни".

- Напълно си заслужаваше. Това е едно от най-великите преживявания, което ще помня до края на живота си.

Дали емоциите не са накарали мнозина да пропуснат важни детайли от филма? Сигурно е. Затова ще има повторения. И то много.

- Абсолютно велик. Ще го гледам още хиляда пъти.

Предстои звезден уикенд, който ще продължи да чупи рекорди - по продажби, приходи, възклицания и какви ли не прояви, облечени в костюмите на героите от филма. 100-те милиона долара от билети онлайн бяха само началото. Киносалоните пускат допълнителни места за прожекциите. Влюбени двойки се бракосъчетават в костюми на Вейдър и Лея. Огромен процент коледни подаръци със сигурност ще бъдат издържани в стил "Междузвездни войни". А новият епизод пробужда допълнителен глад за предишните - онези, в които Силата клонеше ту към тъмната, ту към светлата страна. Оше отсега феновете планират филмови маратони с пълно преживяване на сагата за настъпващите празници.