НОВИНИ

Премиерска инспекция на границата ни с Турция

Премиерът Бойко Борисов и унгарският му колега Виктор Орбан днес ще инспектират сухопътната граница с Турция и оградата при граничен пункт „Лесово", както и охраната на морската граница.

Александър Марков
от Александър Марков
06:07, 14.09.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
премиерска инспекция границата турция

Двамата ще обходят и преградното съоръжение, от което 57 км се строят и в момента. Те ще обсъдят и бежанската криза и предстояща среща на върха на Евросъюза на 16 септември в Братислава. Там ще се търси общо европейско решение на проблема. Унгария е готова да помогне на страната ни за засилване на охраната на външните граници на съюза.

Снощи мигрантската криза беше обсъдена и на тристранна среща на Борисов, Орбан и сръбският премиер Александър Вучич в Бургас. Пред гостите си Борисов е подчертал, че е необходимо общоевропейско решение на кризата и че България е готова да приеме подкрепа за опазване на границите си, но същевременно е посочил и приносът на Турция за ограничаване на мигрантския поток към Европа. Отбелязал е и доброто сътрудничество и съвместни действия с граничните власти в Сърбия, Гърция и Македония.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старият град в Пловдив ще бе затворен заради срещата на президентите от ЕС
Старият град в Пловдив ще бе затворен заради срещата на президентите от ЕС
Изложба - посветена на 100 години Рислка железница
Изложба - посветена на 100 години Рислка железница