Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти, че е доволен от победата на изборите. Борисов и министри от кабинета днес провериха ремонтите на пътища в Габрово и Севлиево. Финансовият министър Владислав Горанов посочи също, че ще коригират закона и ще фиксират партийните субсии на 11 лева за получен глас.

В деня след евровота премиерът видя в резултатите стабилността на властта. И отново атакува държавния глава, че е участвал в кампанията в полза на БСП.

Бойко Борисов - министър-председател: ГЕРБ победи лидера на европейските социалдемократи в България. Доволен съм. Щом сме победители при този хейт. При това участие на президента, даже ми е много драго за Асеновград, щом толкова искате, че отидоха и Радев, и Корнелия и се сбраха накуп там.

Премиерът благодари на избирателите на ГЕРБ, че не са се подвели и критикува БСП.

Бойко Борисов - министър-председател: Изненада ме злобата. Просто все едно играха за последно.
Пет партии изпращат депутати в Европейския парламент

Пет партии изпращат депутати в Европейския парламент

Пет български партии изпращат депутати в Европейския парламент при обработени 95 % от изборните протоколи. Това са ГЕРБ, БСП за България, ДПС, ВМРО и...

След скандала „Апартаментгейт“, Борисов затяга контрола в партията.

Бойко Борисов - министър-председател: Хората се разгневиха, аз го усетих и наказах виновните. Това обаче е страхотна обица на нашето ухо. Ако това се повтори, ако ние не създадем вътре в партията нетърпимост, не е нужно в един момент като стигнат до мен нещата да подават оставки и да ги гоня. Обмислям механизмите, по които мога да ги махам преди вие да разберете.

Премиерът посочи, че кандидатите на ГЕРБ са в пъти по-добри от останалите и вотът е показал, че структурите работят, въпреки че е изтеглил назад Цветанов.

Бойко Борисов - министър-председател: Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов. И този залп срещу него, да отстрелят флагмана.

В Габрово Борисов инспектира строежа на обходния път на града.

Очаква се пътят, който води към бъдещия тунел под Шипка да бъде завършен предсрочно.


Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019