НОВИНИ

Премиерът Борисов е обсъдил по телефона с Антонио Таяни пакета "Мобилност"

Премиерът Бойко Борисов е разговарял по телефона с председателя на ЕП Антонио Таяни за пакета "Мобилност". Той е настоял гласуването да бъде оставено за следващия Европарламент, съобщиха от правителството.

премиерът борисов обсъдил телефона антонио таяни пакета мобилност
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 11.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер е настоял пред председателя Таяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

Борисов определил като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала.

„Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, е подчертал Борисов.

За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност 1“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков., се казва в съобщението на правителството.

Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета „Мобилност 1“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Риана пусна колекция бельо за Деня на влюбените
Риана пусна колекция бельо за Деня на влюбените
Партиите обявиха приоритетите си за новия политически сезон
Партиите обявиха приоритетите си за новия политически сезон