Премиерът Бойко Борисов отказва срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планирана за утре сутрин. Външният министър Екатерина Захариева също отказва планираната среща.

От правителствената информационна служба съобщиха:

,,Не искаме намеса във външните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешно-политическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос".

Вчера възникна скандал между македонския президент, премиера Зоран Заев и външния министър Никола Димитров. След срещата им, продължила само 2 минути, македонският президент Георге Иванов в остро обръщение към нацията заяви, че няма да подкрепи споразумението с Гърция за името на Македония и го нарече вредно. Според Иванов, всичко, което е свято за Македония, е погазено, а ЕС и НАТО не могат да бъдат алиби за лошия договор.

Започна визитата на македонския президент в България

Започна визитата на македонския президент в България

Македонският президент Георге Иванов пристигна на официално посещение днес у нас. То започна с тържествена церемония на площада пред храм-паметника "С...