Премиерът Бойко Борисов гарантира, че няма да остане ненаказан човек за скандалите с апартаментите и къщите за гости. По думите му единственият изход от ситуацията е справедливост. В предаването на БНТ "Панорама" Борисов заяви, че няма да подаде оставка, дори ако ГЕРБ загубят евроизборите. Той заяви още, че няма проблем с БСП, а се интересува от проблемите вътре в ГЕРБ. Борисов каза още, че след като приключи този мандат, ще даде път на младите хора в партията.

Подаването на оставки и махането от всички държавни постове на замесените в Апартаментгейт е половината от работата, заяви премиерът Бойко Борисов. Той благодари на свободните медии, че са изнесли фактите и увери, че за всяка злоупотреба, дори за 1 лев, ще има възмездие.

Бойко Борисов - министър-председател: Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани, а тези, които са злоупотребили, ще им се потърси и им се търси вече наказателна отговорност. И виждате, че повдигнатите обвинения са и със 100 хиляди лева гаранция. Това мога да гарантирам на българите. Това мога да гарантирам на българите. Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, защото аз нито веднъж не отидох на гости на нито един мой министър, колега, кмет, областен управител, нито веднъж.

Премиерът обаче беше категоричен, че това не е диагноза за управлението на ГЕРБ и той не може да носи персонална отговорност. Заяви и че не приема етикети по адрес на управлението заради няколко души, решиli да се ободатят от властта. Борисов коментира и дясната си ръка Цветан Цветанов.

Бойко Борисов - министър-председател: Аз Цветанов си го обичам като дете, той много години е покрай мен. Като министър си заложи главата против военното крило на Хисбула и с Наглите и с отвличанията и много работа свърши. Но ние за такива случаи имаме много добра българска поговорка - майка винаги мия казваше внимавай дете да не сложиш лъжицата катран в кацата с мед. Той точно това направи."

Борисов определи датата на евроизборите като ден, в който ще се види дали електоратът е простил на ГЕРБ щетата от скандала. Той в каза още, че няма проблем с конкурента БСП, а проблемът е вътрешен.


Бойко Борисов: Няма да остане ненаказан човек

Бойко Борисов: Няма да остане ненаказан човек

Премиерът Бойко Борисов увери в предаването на БНТ "Панорама", че всички членове на ГЕРБ, които са извършили нарушения с купуването на апартаменти и с...

БНТ: Ако получите жълт картон, ще хвърлите ли кърпата, минава ли ви тази мисъл?

Бойко Борисов - министър-председател: Не, не, защото от другата страна няма нищо. Вие видяхте как се биха за една листа как да се подредят кой да е втори, кой да е трети. Ами ако трябва да правят правителство, те първо с президента ще се изпоядат кои от неговите хора да станат министри, кои евродепутати.

БНТ: Споменахте президента, той предвиди, че скандалът с апартаментите ще се разширява за офшорни сметки, имоти в чужбина, деца в чужбина, непроверени пари.

Бойко Борисов - министър-председател: На един държавен глава не му отива така да говори. Още повече, че и за него изкараха, но съм забранил да го коментираме. По тези теми да не говоря. и там имаше общински какви ли не жилища, не ми го давайте за пример. На президентът не му отива да говори така. Той има много какво да направи и какво да прави и да се замисли за хората около него."

Въпреки това Борисов не пропусна да спомене, че по много теми с президента са се разбирали и са работили добре заедно. Призова за още търпение за завода на "Фолсваген" и преговорите за Ф16. Каза, че интерконекторът с Гърция за втечнен газ може да е благоприятна алтернатива за България спрямо руския газ. Борисов коментира и посещението на папа Франциск.

На финала Борисов заяви, че в партия ГЕРБ има още много съпротивителни сили. Той каза още, че след като завърши мандата си, ще даде път на младите.