Премиерът Бойко Борисов инспектира днес новоизградения булевард „Васил Левски“ във Варна. Движението по него вече е пуснато и ще облекчи трафика в града за Великденските празници, когато се очакват и много румънски туристи. Официалното откриване на новоизградения булевард ще стане след издаване на акт 16. Тази година се навършват 575 години от битката на Владислав Варненчик край Варна и по този повод премиерът заяви, че е поканил в града унгарския си колега Виктор Орбан.

Варна

Премиерът подчерта, че през цялото време е следил строителството на булеварда.

Бойко Борисов, министър-председател: Денонощно работиха. Всеки ден ми пращаха снимки. По снимки ги ръководех и днес викам ще се разхождаме дотам да видим, защото все пак ми беше интересно да го видя.

Министър-председателят смята, че няма нищо притеснително във формата и наклона на кръговото кръстовище между булевардите "Цар Освободител" и "Левски", към което имаше много критики.

Бойко Борисов, министър-председател: Просто исках да видя тази елипса, която виждат варненци, че тя ако не е кръг, а е елипса няма да могат да карат. ...Така и на Белокопитово говориха навремето, че едва ли не ще се объркат хората, да чукна на дърво, никой не се е объркал досега. Гледаш си табелите и си караш.

Борисов съобщи още, че вече се обмисля вариант за публично-частно партньорство за изграждането на втори мост над Варненското езеро. Той каза също, че две трети от автомагистрала „Хемус“ ще са готови до 2022 година.

Бойко Борисов, министър-председател: И сега проектират Търново - Търговище. Там ще останат последните 85 километра , които пак така ударно ще се построят.

Премиерът Борисов обеща автомагистрала "Хемус" да бъде завършена до 2024 година.