Премиерът Бойко Борисов изрази съгласие с част от казаното от Ахмед Доган, че правителството няма алтернатива. Изказването на премиера стана в интервю на Бойко Василев за предаването Панорама, което ще бъде излъчено тази вечер от 21:00 часа. Вижте част от него.

Почетният председател на ДПС заяви, че не вижда смисъл от предсрочни парламентарни избори, защото сегашното управление няма алтернатива. По повод готвения от БСП и ДПС вот на недоверие, той попита - ако вотът мине, какво правим? Ако целта е „стани да седна", не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом, смята Доган.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Какво каза г-н Доган - и на БСП , и на ДПС, ще ги свалим ГЕРБ и Патриотите, но когато сме готови да управляваме. Ако го направим сега с някакви инструменти, след 2,3 месеца те пак ще ни свалят нас. Това им каза, "Изчакайте си времето, сега не сте готови." Нито е казал ние с ГЕРБ ще управляваме или еди какво си. Той се обърна на практика към БСП и към неговите. "Не бързайте, стани да седна. Сега са по-добри от нас. В Общи линии това, което Борисов прави и за съседите ни, и за Балканите, е добро. Нямаме такъв човек. Ще си го подготвим, след година, две или три и ще ги свалим и ще управляваме . Това на практика им каза и според мен правилно им го каза, иначе ще е катастрофа, но ние сме го минали това. Ще докарат един нов Орешарски, след три месеца ще падне.
Тази вечер в "Панорама" - премиерът Бойко Борисов

Тази вечер в "Панорама" - премиерът Бойко Борисов

Годината в изводи - премиерът Бойко Борисов в специално интервю тази вечер в предаването "Панорама".