НОВИНИ

Премиерът Борисов коментира протестите на музикантите от БНР и метеоролозите

Директорът на БНР трябва да обясни на хората там, че ние само изпълняваме един ангажимент да дадем субсидията, която държавата трябва да даде, и оттам нататък ръководството и начина, по който то разпределя парите, са си изцяло негови, коментира премиерът Бойко Борисов относно протеста на музикантите от оркестрите на радиото заради ниското им заплащане.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:05, 26.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
премиерът борисов коментира протестите музикантите бнр метеоролозите

Не знаех, че нашето радио има четири оркестъра, мислех, че съвсем друга е неговата функция, посочи той. Борисов посочи, че председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова ще отиде на среща с протестиращите.

Свириха под моите прозорци, не знам какво се очаква да направя аз, коментира Борисов. Той посочи, че БНР има четири оркестъра, гвардейците имат, МВР има. В крайна сметка има и пазарен принцип, изнасят се концерти, купуват се билети и се издържат, каза премиерът.

Не може за всяка тема да става въпрос по този начин, добави той.

Сутринта слушах и метеоролозите в Монтана, каза Борисов. Той припомни, че държавата е дала 15 млн. допълнително за бюджета на БАН. И една уважаема госпожа от БАН, която не познавам, каза: "Премиерът ни каза да даваме за статии и за подобни неща, а не за научноприложните дейности, които имат", добави Борисов.

Министър-председателят коментира темите по време на дискусия в София на тема "България в Еврозоната. Икономическата логика срещу митовете".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Хари е поканил брат си принц Уилям да му кумува на сватбата
Принц Хари е поканил брат си принц Уилям да му кумува на сватбата
Оценка Среден 2,88 получи държавата за грижите за децата в Бележник 2018
Оценка Среден 2,88 получи държавата за грижите за децата в Бележник 2018