Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас. Той заяви, че заедно с президента Румен Радев ще направят всичко възможно посещението на Светия отец да бъде добра реклама за България.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Като държавно посещение и аз и президентът Радев, мисля, ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама и то на Гергьовден за България. Цял свят ще види, 780 камери ще снимат месата. Така че още веднъж се извинявам, хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще бъде България, а този е обичан папа и светът го харесва и мисля, че е добре за България.

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко на Негово Светейшество папа Франциск при посрещането му на летище София на 5 май, съобщи БГНЕС.

Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата църква отбеляза и в специалното си видео обръщение към българския народ в навечерието на посещението му у нас.

Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който премиерът Борисов ще дари на папа Франциск, е извезана със златни кръстове, а в горната ѝ част – с образите на Свети Петър и Свети Павел.

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари на Светия отец и традиционно българско кисело мляко. Продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на папа Франциск още от детството му в Аржентина.

Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ

Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ

Три канала на обществената телевизия ще предават събитията от програмата на папа Франциск в България. Със специални коментарни предавания и преки вклю...