НОВИНИ

Премиерът Борисов не се притеснява от вот на недоверие

Премиерът обяви, че не се притеснява от евентуален вот на недоверие. Коментарът на Бойко Борисов е по повод обявеното намерение на левицата да започне разговори с парламентарно представените партии за внасяне на вот на недоверие към кабинета заради външната политика. А поводът БСП да започне консултациите, е смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
18:40, 29.09.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Бойко Борисов заяви, че вече е изказал категоричното си мнение на заседанието на правителството да смени кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева, но смята, че Бокова има пълното право да не се отказва от надпреварата.

Бойко Борисов, министър-председател: "Аз не си спомням навремето нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато да изпращат кандидатура. Просто не ги разбирам. Някой тогава да е дошъл да ме попита, да ми иска мнението, на ГЕРБ, не е. Така че, пожелавам им успех на вота".
;

В Луковит премиерът присъства на откриването на саниран жилищен блок и увери, че държавата ще продължава да отделя по 1 милиард лева годишно за обновяване на жилищни сгради. По думите му с тази програма, която е 100% безплатна, се провежда най-социалната политика за хората. Той изтъкна, че санирането на един блок струва на държавата по-малко от лихвите, които се плащат за два дни по проекта Белене.

Бойко Борисов: "Ако не бяха Корнелия и Първанов, щяхме всеки ден по един блок да даваме на българите безплатно. За да си го представите материално. Защото в КТБ замина една магистрала "Хемус" готова. Всяко управление е донесло тотална щета на България. Милиард и триста милиона трябва да платим за това, което 2006 г. Първанов и БСП са приели за "Белене" без да подпишат договор, без нищо".

Бойко Борисов беше категоричен, че тези, които 25 години са лъгали хората, трябва да си понесат отговорността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи данъци за такситата от 2017 г.
По-високи данъци за такситата от 2017 г.
Пернишкото село Драгичево със собствен герб
Пернишкото село Драгичево със собствен герб