НОВИНИ

Премиерът обеща 600 милиона лева на общините за образователна инфраструктура

Близо 11 процента е ръстът на доходите в страната от началото на годината, заяви премиерът Бойко Борисов в Девин, където присъства на откриването на реконструиран топлопровод за минерална вода. Той обяви още че над 600 милиона лева ще се предоставят на общините за образователна инфраструктура.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
19:01, 16.09.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Откритият топлопровод ще доставя минерална вода от Беденски бани до Девин, а целта е родопският град да увеличи потенциала си на туристическа дестинация, като предоставя лечение и спа услуги. Средствата за строителството в размер на два милиона и половина лева са отпуснати от държавата. Според премиера тази инвестиция дава възможност за развитието на Девин като балнеоложки център. До днес туристите в града са били лъгани, че се лекуват с минерална вода, а тя е била чешмяна, каза още Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Действително сега може спокойно да поканиме туристи от цял свят и да кажеме елате не само да видите тези красоти на природата, но и да се лекувате. Надявам се работодателите в района да направят така че хората да остават тука с по-високи заплати... От началото на годината имаме близо 11 процента повишение на доходите в страната, надявам се тука да надминат 30 процента, защото го заслужават хората.

Премиерът коментира възможността за увеличение на доходите на служителите в МВР от 2018 година, но без да се ангажира с конкретни проценти. Той направи и аналог с битовите условия, при които той навремето е работил в пожарната.

Бойко Борисов - министър-председател: Каската ми беше пластмасова и нямаше шлем на нея... Сега за 300 милиона им сменихме колите, карат най-добрите - "Ивеко", "Рено", а ние карахме Шкоди и ЗИЛ-ове. Сега ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат да подадат вода, такъв професионализъм се изискваше от шофьорите, така че в пъти се е повишило и заплащането и да не говорим обезпечаването на моите колеги.

Заявката на телевизионния водещ Слави Трифонов да прави нова партия Борисов коментира с думите, че винаги пожелава успех на всеки. По-късно премиерът огледа строителните работи и разширението на пътя Асеновград-Пловдив. Строителите го увериха, че ще приключат с ремонта до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много слънце и температури до 37 градуса ни чакат в неделния ден
Много слънце и температури до 37 градуса ни чакат в неделния ден
40 години от смъртта на Мария Калас
40 години от смъртта на Мария Калас