Близо 11 процента е ръстът на доходите в страната от началото на годината, заяви премиерът Бойко Борисов в Девин, където присъства на откриването на реконструиран топлопровод за минерална вода. Той обяви още че над 600 милиона лева ще се предоставят на общините за образователна инфраструктура.

Девин

© снимки: БТА

Откритият топлопровод ще доставя минерална вода от Беденски бани до Девин, а целта е родопският град да увеличи потенциала си на туристическа дестинация, като предоставя лечение и спа услуги. Средствата за строителството в размер на два милиона и половина лева са отпуснати от държавата. Според премиера тази инвестиция дава възможност за развитието на Девин като балнеоложки център. До днес туристите в града са били лъгани, че се лекуват с минерална вода, а тя е била чешмяна, каза още Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Действително сега може спокойно да поканиме туристи от цял свят и да кажеме елате не само да видите тези красоти на природата, но и да се лекувате. Надявам се работодателите в района да направят така че хората да остават тука с по-високи заплати... От началото на годината имаме близо 11 процента повишение на доходите в страната, надявам се тука да надминат 30 процента, защото го заслужават хората.

Премиерът коментира възможността за увеличение на доходите на служителите в МВР от 2018 година, но без да се ангажира с конкретни проценти. Той направи и аналог с битовите условия, при които той навремето е работил в пожарната.

Бойко Борисов - министър-председател: Каската ми беше пластмасова и нямаше шлем на нея... Сега за 300 милиона им сменихме колите, карат най-добрите - "Ивеко", "Рено", а ние карахме Шкоди и ЗИЛ-ове. Сега ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат да подадат вода, такъв професионализъм се изискваше от шофьорите, така че в пъти се е повишило и заплащането и да не говорим обезпечаването на моите колеги.

Заявката на телевизионния водещ Слави Трифонов да прави нова партия Борисов коментира с думите, че винаги пожелава успех на всеки. По-късно премиерът огледа строителните работи и разширението на пътя Асеновград-Пловдив. Строителите го увериха, че ще приключат с ремонта до края на годината.

Бойко Борисов: 11% е ръстът на доходите от началото на годината

Бойко Борисов: 11% е ръстът на доходите от началото на годината

На пръв поглед не е много това, което правим. Девин имаше фалшив СПА туризъм. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода. Пожелавам на Девин да с...