В защита на кабинета и срещу вота на доверие премиерът Бойко Борисов изтъкна общото икономическо и политическо състояние на страната, резултите от борбата с контрабандата, работата по еврофондовете, решенията за овладяване на бежанската вълна. Борисов коментира темата при откриването на първия икономически форум у нас в сътрудничество с гръцкия Форум в Делфи.

Пловдив

България е за пример - с ниските си данъци и ниска безработица - това изтъкна премиерът Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Завод след завод, като карате по цариградско от София и влизате в Пловдив все едно трафикът е един същ, Тракия отесня, един вид това се дължи на хилядите хиляди нови работни места.

По думите на премиера добрите резултати не се постигали лесно. Особено на фона на политически популизъм и у нас, и по света, визирайки митата върху алуминия и стоманата, които САЩ наложиха към ЕС.

Бойко Борисов - министър-председател: Къде отиде това свободни движение на стоки капитали хора и движение, да не говорим за свалянето на иранската ядрена програма и санкциите - ето вчера санкциите са стигнали до там че „Найки“ не са дали обувки на футболистите на Иран.
© БТА
Юнкер: Митата на САЩ срещу ЕС  противоречат на цялата логика и история

Юнкер: Митата на САЩ срещу ЕС противоречат на цялата логика и история

Митата, наложени на Европейския съюз от президента на САЩ Доналд Тръмп, противоречат на цялата логика и история и ЕС ще направи каквото е необходимо,...

Бойко Борисов подчерта и ролята на България при спирането на мигранската вълна. Затова и се учуди защо левицата го критикува за несправяне с управлението.

Бойко Борисов - министър-председател: Така че, тези които искат вот на недоверие, да си спомнят бунтовете в Харманли и Овча купел и какво беше в България. С вродената ми скромност, това се дължи на мене, че прекъсна. И излизат вчера и казват че това правителство е вредно. Е, с какво, чакай бе, не ви ли е странно, дойде ли БСП на власт, фондовете спират всеки път. Те разбира се казват че е заради ГЕРБ, ама ГЕРБ като е на власт, всички фондове си вървят. Кажете едно „Благодяаря“, че сме докарали повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна, единствени в Европа.

Бойко Борисов завърши речта си с реторичен въпрос с какво политическите му опоненти са по-добри от него и сегашното управление.