НОВИНИ

Премиерът Борисов откри първия Пловдивски икономически форум

Министър-председателят Бойко Борисов откри първия Пловдивски икономически форум, който се провежда днес и утре в хотел "Империал" в Пловдив. В приветствието си премиерът подчерта, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция.

bnt avatar logo
от БТА
14:38, 21.06.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
премиерът борисов откри първия пловдивски икономически форум

Той припомни, че Гърция е третият инвеститор в България с над 3,5 милиарда евро оборот и добави, че около 70 000 българи работят при гръцки инвеститори.

"Днес сме тук, защото е важно и ако трябва да мерим политиците, то е с това колко Брутен вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се преразпределя на глава от населението. Затова и икономиката и в България се промени, защото имаме над 5,7 на сто износ повече и то в иновативните технологии, машиностроенето, сфери, в които има реално производство", каза още Бойко Борисов.

Той добави, че през последните няколко години вече имаме "стабилния 3,9 - 4 на сто БВП" и посочи, че последните проучвания показват само едно - стабилност и това, по думите му, което има в България към днешна дата е стабилна перспектива - 10 на сто плосък данък, 20 на сто - ДДС - идеално за инвеститорите.

И това ще продължи, докато ние управляваме, каза Борисов. Той посочи, че безработицата вече е под 6 процента, а в някои градове дори липсват работници и то защото "има една част от населението, на която не им се работи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на Агенцията по трансплантация подаде оставка
Директорът на Агенцията по трансплантация подаде оставка
Полицията в Ловеч издирва избягал затворник
Полицията в Ловеч издирва избягал затворник