Задълбочаване на сътрудничеството между Европа и Китай обсъждат местните лидери по време на срещата ,,16+1'' в София. Събитието беше открито от премиера Бойко Борисов.

Бойко Борисов - министър-председател: Живеем в много тревожен свят, напрежението витаеше в Брюксел и желанието на всички от Европа и Азия беше да се постигнат за в бъдеще по-добри резултати. Местните власти са моторите и най-лесно когато междуправителствените отношения са добри, инвестиционните намерения, терените, подготовката и възможността след това тези инвестиции да се развият, пряко зависи от местната власт.
Цао Дзиенмин - заместник-председател на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители: Създадохме механизми за сътрудничество, като се разшириха областите и се подобриха резултатите. Традиционното приятелство между Китай и страните от Европейския съюз доведоха до срещи на високо ниво. Доверието между нашите две страни се заздрави и в момента имаме най-добрите взаимоотношения през последните години.
© Христо Касабов / БТА