НОВИНИ

Премиерът Борисов откри в Панагюрище модерна многопрофилна болница

Министър-председателят Бойко Борисов откри днес в Панагюрище модерна многопрофилна болница "Уни Хоспитал". На церемонията присъстваха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, народни представители, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на бизнеса и на Българския лекарски съюз.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:28, 11.06.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още
премиерът борисов откри панагюрище модерна многопрофилна болница

Премиерът Борисов поздрави община Панагюрище и "Асарел Медет" АД за успешното партньорство при изграждането на болницата. Той отбеляза, че лечебното заведение е оборудване на световно ниво.

Борисов обяви, че до края на годината от държавния бюджет ще бъдат осигурени 17 милиона лева за дейността на болницата.

"Това е възможно благодарение на по-добрите приходи, които се събират", отбеляза премиерът.

По думите му общините, бизнесът и държавата се обединяват, за да може да се осигури здравето на нацията.

Бойко Борисов разгледа медицинския комплекс, включително и двата линейни ускорителя в онкологичното отделение. Според него повече от 20 болници в страната вече са на свръхвисоко ниво.

Многопрофилната болница в Панагюрище е създадена чрез публично-частно партньорство и в нея са инвестирани повече от 90 милиона лева. В лечебното заведение са внедрени най-модерните технологии за лечение на онкологични заболявания.

По-късно пред журналисти министър-председателят коментира мерките, които ще бъдат предприети за осигуряването на спокойствието и реда през активния туристически сезон. Той отбеляза, че ще бъдат засилени полицейските проверки и данъчният контрол на обектите.
По повод на възможността Кристалина Георгиева да бъде номинирана за генерален секретар на ООН Бойко Борисов посочи, че тя безспорно е най-добрият еврокомисар и е уважавана в целия свят. Според него е хубаво, че има толкова българи, които могат да кандидатстват за най-високи постове.

"Госпожа Бокова е в ЮНЕСКО, кандидат е на правителството и сме взели решение", каза в заключение той.

След Панагюрище министър-председателят ще се включи в поклонението край с. Славовица по повод на годишнината от смъртта на Александър Стамболийски.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нобелови лауреати призоваха британците да подкрепят членството в ЕС
Нобелови лауреати призоваха британците да подкрепят членството в ЕС
Майки извървяха 5000 крачки в Южния парк
Майки извървяха 5000 крачки в Южния парк