В последния ден преди депутатската ваканция премиерът оцени работата на кабинета за политическия сезон като добра. Посочи като примери за това постигнатото съгласие по важни теми, като овладяването на бежанската вълна и превантивната дейност срещу разпространението на африканската чума по свинете. В град Бяла, Русенско, където откри новия храм "Свети Пантелеймон", премиерът заяви, че той и правителството няма да излизат във ваканция.

Бойко Борисов смята, че спорът и политическата битка означават реална опозиция и реално мнозинство. Не одобрява обаче личните нападки в парламента. А коалиционните страсти през последните дни, които успя да овладее, премиерът коментира така:

Бойко Борисов - министър-председател на Република България: Тя е страстна коалиция, там са събрани всички воеводи на едно място. Но като се съберат… нали знаете, българинът е такъв. Ние, ако сме еднакви партии, ако мислим еднакво, тогава трябва да сме една партия.

Бойко Борисов каза още, че независимо от политическите спорове и прекрачването понякога на прага на доброто възпитание, парламентът е свършил добра работа през този сезон.

Бойко Борисов - министър-председател на Република България: Някой път правихме и грешки, всички в парламента - заради газовата директива, ние бяхме докарали преговорите докрай, а парламентът взе единодушно решение да не преговаряме. Онзи ден взеха единодушно решение, че трябва да преговаряме, защото глобите са над 300 милиона евро. Така че понякога и парламентът се променя, понякога и на 360 градуса. Това се прави навсякъде.
© БТА

След освещаването на новия храм в Бяла, Борисов съобщи, че правителството ще отпусне 162 000 лева за довършването на църквата "Всех Святих" в Русе, ще са необходими и 300 000 лева за катедралата във Варна.

Бойко Борисов - министър-председател на Република България: Никога толкова пари за учители, за училища, за детски градини, за църкви и манастири, за инфраструктура и заплати не са отделяни.

По думите на Борисов, в момента безработицата е най-ниска, а българите започват да се завръщат от чужбина. Той е убеден, че заплатите ще се повишат и в частния сектор, защото само така работодателите ще могат да задържат добрите кадри.