НОВИНИ

Премиерът Борисов поздрави патриарх Неофит по случай рождения му ден

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския патриарх Неофит по случай рождения му ден.

премиерът борисов поздрави патриарх неофит случай рождения ден
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 15.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

"В съзнанието на нашите съвременници Вие сте достоен архипастир. Уверен съм, че и занапред добрите взаимоотношения между държавна и църковна власт, ще продължат да се развиват в името на нашия народ. Затова гледам с надежда и упование в бъдещето и вярвам, че с Вашето човеколюбие, търпение и искрен оптимизъм ще продължите да водите успешно Българската Православната църква и да отстоявате нейните идеали", пише министър-председателят Борисов.

Той подчертава преклонението си пред истинската вяра и отделеността на патриарха. "Нека Бог Ви дари с още повече сили и дълголетие. Бъдете все така търпелив и съпричастен към всяка човешка болка и надежда – истински изповедник на вярата и духовна опора в житейските трудности на българите", допълва премиерът.

В поздравителната телеграма Борисов пожелава още крепко здраве и сполука във всички бъдещи начинания на Негово Светейшество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийските избиратели наказаха партиите във властта
Белгийските избиратели наказаха партиите във властта
Най-малко петима души загинаха при наводнения в Южна Франция
Най-малко петима души загинаха при наводнения в Южна Франция