Министър-председателят Бойко Борисов поздравява българските мюсюлмани по повод празника Рамазан Байрам. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Борисов отправя към всички своите пожелания за здраве, благополучие, спокойствие и разбирателство в домовете.

"В България ценим толерантността между хората и държим на добрите взаимоотношения между представителите на различните вероизповедания, споделяме празниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Вярвам, че проявената по такива поводи съпричастност и мъдрост могат да бъдат част от нашето ежедневие", отбелязва премиерът.

По думите му, като отстояваме добрите човешки отношения и уважението в обществото, ще имаме не само повод за гордост, но и повече възможности за всички български граждани да живеят по-добре.


Председателят на Народното събрание Димитър Главчев също поздравява мюсюлманите в България по повод свещения за тях празник Рамазан Байрам. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Поздравявам мюсюлманите в България със свещения празник Рамазан Байрам. От сърце желая здраве, мир и благоденствие! Тези светли за вас дни носят послание за опрощение, милосърдие, толерантност и разбирателство. Това са общочовешките ценности, които сближават хората и на които трябва да се гради съвременният ни свят. Отговорността да бъде той по-добър и справедлив принадлежи на всички нас!", отбелязва Димитър Главчев.