НОВИНИ

Борисов и Главчев поздравяват българските мюсюлмани по повод Рамазан Байрам

Министър-председателят Бойко Борисов поздравява българските мюсюлмани по повод празника Рамазан Байрам. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Борисов отправя към всички своите пожелания за здраве, благополучие, спокойствие и разбирателство в домовете.

bnt avatar logo
от БТА
10:21, 25.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
борисов главчев поздравяват българските мюсюлмани повод рамазан байрам

"В България ценим толерантността между хората и държим на добрите взаимоотношения между представителите на различните вероизповедания, споделяме празниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Вярвам, че проявената по такива поводи съпричастност и мъдрост могат да бъдат част от нашето ежедневие", отбелязва премиерът.

По думите му, като отстояваме добрите човешки отношения и уважението в обществото, ще имаме не само повод за гордост, но и повече възможности за всички български граждани да живеят по-добре.


Председателят на Народното събрание Димитър Главчев също поздравява мюсюлманите в България по повод свещения за тях празник Рамазан Байрам. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Поздравявам мюсюлманите в България със свещения празник Рамазан Байрам. От сърце желая здраве, мир и благоденствие! Тези светли за вас дни носят послание за опрощение, милосърдие, толерантност и разбирателство. Това са общочовешките ценности, които сближават хората и на които трябва да се гради съвременният ни свят. Отговорността да бъде той по-добър и справедлив принадлежи на всички нас!", отбелязва Димитър Главчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският президент Ердоган припадна по време на празнична молитва
Турският президент Ердоган припадна по време на празнична молитва
Трудности за родните производители на биопродукти
Трудности за родните производители на биопродукти