НОВИНИ

Премиерът Борисов прие в Министерския съвет държавния секретар на Ватикана

Високо ценим отношенията със Светия престол и се радвам, че днешната среща е израз на тяхното успешно развитие. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора си в Министерския съвет с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
14:48, 21.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
премиерът борисов прие министерския съвет държавния секретар ватикана

Визитата на кардинал Паролин се осъществява по покана на премиера и е първото посещение на държавен секретар на Светия престол през последните десет години.
Министър-председателят Борисов е изразил своята признателност за добрата воля на Светия престол да продължи на най-високо равнище не само междудържавния диалог, но и да подкрепя традицията на срещите със Светия отец и с държавния секретар на Ватикана на български държавни, правителствени и парламентарни делегации по случай 24 май. Премиерът е благодарил за решаването на въпроса с българското богослужение в Рим чрез предоставянето за тази цел на църквата "Св. Павел ала Регола".
Министър-председателят е заявил, че споделя тревогите на Светия отец във връзка с изострилите се хуманитарни кризи в света и е изтъкнал значението на инициативите за намиране на мирно разрешение на възникналите конфликти.
Министър-председателят Бойко Борисов е подарил на кардинал Паролин копие от обкова на Крупнишкото евангелие от първата половина на 16-ти век.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна Страстната седмица за католическия свят
Започна Страстната седмица за католическия свят
Мъж се самоврзиви в центъра на Белград
Мъж се самоврзиви в центъра на Белград