Българският премиер Бойко Борисов пристигна в Мюнхен за участие в Конференцията по сигурността.

На летището премиерът беше посрещнат от екип на Youtube канала на конференцията, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието. Форматът с онлайн канал беше въведен миналата година, за да достигнат новините от събитието до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност.

Сред участниците в този формат са били генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и доскорошният управляващ директор на МВФ Кристин Лагард. Каналът разполага с близо 3 милиона гледания на създадените видеа и достигна до широка аудитория през каналите в социалните мрежи на участниците в конференцията.

Тази година световният форум отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В различни формати те ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и либералния международен ред.

Днес и утре по време на конференцията Бойко Борисов ще участва в дискусии по важни международни теми и ще проведе редица двустранни срещи.

Започва Международната конференция по сигурността в Мюнхен

Започва Международната конференция по сигурността в Мюнхен

В Мюнхен започва 56-ата Международна конференция по сигурността. В нея ще вземат участие около 40 държавни и правителствени ръководители, включително...