НОВИНИ

Премиерът Борисов разговаря с посланика на САЩ Ерик Рубин

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с посланика на САЩ Ерик Рубин. Двамата обсъдиха актуални политически теми и развитието на двустранните отношения.

bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 15.06.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Ерик Рубин поздрави българския премиер за участието му в Глобалната конференция на Американския еврейски комитет в Ерусалим. В изказването си на форума премиерът Борисов посочи, че България остава ангажирана с регионалните и международните партньори в подкрепа на усилията за възобновяване на мирните преговори за намиране на решение на конфликта между Държавата Израел и Палестина.

Според Ерик Рубин на фона на динамичните глобални и регионални процеси България успява да защити престижа и авторитета си на страна с ясни и устойчиви действия. Американският посланик подкрепи изявлението на българския премиер по време на Глобалната конференция за визията на Българското председателство за подобряването на свързаността на страните от Западните Балкани като основен инструмент за преодоляването на различията в региона.

По време на срещата Ерик Рубин подчерта, че България провежда активна и балансирана политика в региона на Балканите и в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама арестувани за скандала между ромски фамилии в кв. Христо Ботев
Двама арестувани за скандала между ромски фамилии в кв. "Христо Ботев"
Безплатни прегледи за туберкулоза се организират във всички областни градове
Безплатни прегледи за туберкулоза се организират във всички областни градове