Министър-председателят Бойко Борисов участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар. В града бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и 3 обществени - на полицията, пожарната и общината. Финансирането на проектите, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лева, е отпуснато от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма "Региони в растеж".

Нови Пазар

© БТА

Пожарната служба в град Нови пазар обслужва територията на две общини – Нови пазар и Каспичан, като осигурява пожарната безопасност в 27 населени места. На територията, обслужвана от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Нови пазар, са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и националните археологически и исторически резервати Плиска и Мадара.

За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли в Нови пазар, коментира министър-председателят. Той подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място, както и че правителството полага усилия за всеки един български град.

Премиерът посочи, че бързото развитие на инфраструктурата дава възможности за разрастване на бизнеса и разкриването на нови работни места. "Инспектирахме строежа на АМ "Хемус" - от Ябланица много са напреднали", каза Борисов и допълни, че от средата на август се очаква и първа копка на строежа от Белокопитово, съобщиха от правителствената пресслужба.