Уволнения и оставки само при доказана вина. Така премиерът Бойко Борисов обясни, защо не е поискал от министъра на туризма Николина Ангелкова да освободи поста. Той бе лаконичен по повод започналата срещу вицепремиерът Красимир Каракачанов имотна проверка и заяви, че не дава оценки за колегите си от другите партии.

Няма основание за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова. Така премиерът Бойко Борисов коментира поредицата изявления от лидера на НФСБ Валери Симеонов за несъответствие между пазарна и данъчна оценка в имотите на Николина Ангелкова.

Бойко Борисов -министър-председател: До този момент в нищо не са я уличили. Точно стандартът "ГЕРБ" е този. Ако я уличат, ако е виновна, защото тя дойде и ми обясни, донеси ми всичките документи. Ние не гоним ей така урболешката, защото така трябва.
Имотните сделки: НФСБ с нов сигнал за министър, проверяват и Крум Зарков от БСП

Имотните сделки: НФСБ с нов сигнал за министър, проверяват и Крум Зарков от БСП

Нови имотни проверки. Върховната касационна прокуратура възложи на Антикорупционната комисия и НАП да проверят произхода на средствата, с които депута...

На въпроса стои ли на дневен ред оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, заради съмнения около придобиването на неговите имоти, премиерът отговори така.

Бойко Борисов -министър-председател: Идете при него. Той е лидер на ВМРО, сега участва и в президентските избори, и аз оценка на моите колеги не давам на другите партии. Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички до един подадоха отвсякъде оставки. За другите партии да си отговарят други. Аз имам отношение по темата и много ясно го изразих. Всички от ГЕРБ, заемащи депутатски, министерски, зам.-министерски постове, на деня напуснаха.

Вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че е разпоредено на Комисията за противодействие на корупцията да провери имотите на Красимир Каракачанов.

Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства

Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства

Главният прокурор разпореди да бъдат проверени всички 746 къщи за гости, за които са платени над 200 милиона лева европейски средства. Стана ясно, че...