НОВИНИ

Премиерът Борисов: "В огледалото винаги съм виждал себе си"

Утре ще бъде спряна и обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София за 35 милиона лева. Това съобщи в Брюксел премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на БНТ. Той каза, че прави всичко това в услуга на обществото и за да покаже, че има политическа воля. Каза също, че е взел решенията за спирането на поръчките сам, без каквато и да била външна намеса.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Владислав Велев
18:07, 18.02.2016
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Бойко Борисов обясни, че всички спрени поръчки са проведени законосъобразно и са спрени пак със напълно законосъобразни инструменти, било заради липса на пари ли, заради възможност да се направят по-евтино. Каза също, че той лично е наредил на спортния министър да бъде спряна поръчката за ремонта на Зимния дворец в София.

Бойко Борисов, министър-председател: "И там излизат неща, които нека да кажа не са незаконни, но могат да се направят по-добре".

Справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че друг търг за обновяване на спортния дворец вече е бил прекратяван през 2014 година с мотива за завишена стойност. Днес Борисов даде и отговор на станалия популярен след срещата му с българите в Лондон въпрос кого вижда в огледалото.

Бойко Борисов: "В огледалото винаги съм виждал себе си. А когато си дадох сметка след Лондон и искам да благодаря на това момче, че може би витае съмнение върху моята честност и принципност - мисля, че реакциите са повече от ясни. Амбициите са ми да направим България пример и ще го направя".


;

Борисов призна, че въпросът на момчето в Лондон го жегнал много, но имал голям принос за всичко, което следва, защото си дал сметка, че може би за нормалните хора нещата изглеждат така. Затова и взел всички мерки, които се оценявали високо от Брюксел.

Бойко Борисов: "Аз имах нужда да усетя себе си достатъчно сила за да го свърша. Аз имам тая воля и толкова ми е леко. Ако искат всичките да ми обявят война. Защото виждате - в огледалото взеха да излизат много и да се разправят по брутален начин помежду си".

Премиерът беше категоричен, че няма никакви зависимости от никого.

Бойко Борисов: "Искам нещо да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, руснак, американец, какъвто искате, нито една институция в света се заклевам - не ми е дала този съвет, не е говорила никой, никога с мен и аз съжалявам, че я изпуснах Меркел, но ще я доведа да ви каже нашият разговор за какво беше".

Единственото, което бил чувал от европейските лидери е, че имат пълно доверие в него, заяви още министър-председателят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Решаващ съвет на лидерите от ЕС за Великобритания
​Решаващ съвет на лидерите от ЕС за Великобритания
Нови три обществени поръчки спрени днес, утре спират и за Зимния дворец
Нови три обществени поръчки спрени днес, утре спират и за Зимния дворец