Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Босна и Херцеговина, където ще открие Международния икономически форум в Мостар. В 20 ч. започва официална вечеря с лидерите на Сърбия, Черна Гора, Хърватия, Република Сръбска, Босна и Херцеговина.

По-рано днес Борисов проведе среща с члена на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович, с когото обсъдиха развитието на инфраструктурни проекти и инвестициите в страните от Западните Балкани, както и неусвоения потенциал по отношение евроатлантическата перспектива на страните от региона.

Бойко Борисов, министър-председател: За нас, за Балканите, не трябва да се подхожда егоистично, никоя държава сама не може. Никоя държава един проблем няма да не засегне останалите държави на Балканите. Следите от войните още личат. Светът в момента е в доста голяма криза. Загиват хора, войната в Сирия върви в ужасяващ вариант, но ние само преди 20 години сме го изживявали същото и на Балканите. И затова разчитаме и на Драган, и на всички хора, мирът, по-свято нещо от мира няма, тук трябва да успеем да го направим.

Борисов е е специален гост на изложението, което си поставя за цел да засили икономическото развитие чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. В него ще участват и политически лидери от държавите от Западните Балкани, с които българският министър-председател ще проведе срещи. „Направим ли инфраструктурата, ще има и просперитет. Другото го пробвахме, не се получи“, посочи премиерът Борисов. Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без алтернатива, категоричен беше и членът на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович.