НОВИНИ

​Премиерът Бойко Борисов коментира в Малко Търново ареста на Митьо Очите

Министърът на вътрешните работи и главният прокурор на Република Турция са били ангажирани със залавянето на Димитър Желязков - Очите. Той е задържан от турските власти в Истанбул. В момента е в ареста. Това съобщи пред журналисти в Малко Търново премиерът Бойко Борисов.

bnt avatar logo
от БТА
13:52, 04.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
​премиерът бойко борисов коментира търново ареста митьо очите
;

Задействани са международните заповеди за екстрадацията на Желязков. Действа се експедитивно, нямам съмнения в правната система на Турция, заяви Борисов. У нас по случая работят специализираната прокуратура под наблюдението на главния прокурор.

;

Днес министър-председателят посети Граничния полицейски участък в Малко Търново, за да се запознае лично с обстановката там и с наличната техника. България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят, заяви Борисов след инспекция на състоянието на границата. Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

;

Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари, заяви премиерът.

Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната. Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е - дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата, каза министър-председателят и добави, че най-изявените ще бъдат наградени. Снощи за били задържани две големи групи мигранти, информира Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Вещи на Джон Кенеди бяха продадени на търг в Масачузетс
​Вещи на Джон Кенеди бяха продадени на търг в Масачузетс
Суша погубила цивилизацията на маите
Суша погубила цивилизацията на маите