Премиерът Бойко Борисов е в Хърватския град Дубровник за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на страните участнички в процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в рамките на заключителните срещи на хърватското председателство. В паралелна среща на външните министри участие ще вземе и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. В българската делегация е и министърът за европредседателството на България - Лиляна Павлова.

Необходимостта от общи политики на балканските държави в рамките на НАТО и ЕС и важността на евроатлантическото бъдеще за целия регион ще бъде акцент в изказването на българския премиер Бойко Борисов пред форума.

Заключителният форум на държавите членки на Процеса за сътрудничество в Югоизточта Европа в рамките на хърватското председателство започна тази сутрин със среща на външните министри, в която изказване има вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, а следобед е срещата на върха на държавните и правителствените ръководители.

© БТА