НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов откри Международния технически панаир в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че икономическата, финансовата и политическата стабилност дават шанс на индустрията да се развива. По думите му ръстът на икономиката е почти 4%, а доходите на хората са нараснали чувствително. Премиерът беше в Пловдив, където откри Международния технически панаир.

bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 25.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър - председател: 11 % ръст на доходите от началото на годината и то по Евростат, не е да кажете ние, че даваме тази оценка. Е, то си личи, като дойде празник виждате, по един милион се изнасят да почиват, не можете да ги отразите вечерно време стотиците хиляди автомобили, където се движат напред и назад.

Увеличението на заетите изложбени площи /30%/ доказва, че международния панаир е най-авторитетната технологична среща на Балканите, участието на компании от близо 40 държави, представящи технологични и авангардни решения за индустрията и дома е символ на динамично развиваща се икономика, отличаваща се с устойчивост и конкурентоспособност на европейските стандарти, каза по време на официалното откриване министърът на икономиката Емил Караниколов.

;;

Той пое ангажимент от името на правителството още от следващото събитие в изложбения център в Пловдив да има щандове на Българската банка за развитие и представители на ОП "Развитие и конкурентоспособност", на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, на Агенцията за инвестиции които ще подпомагат участващите на форумите компании.

Пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов коментира резултатите от изборите в Германия, посочи, че партиите на Ангела Меркел и на Хорст Зеехофер за четвърти пореден път постигат убедителен резултат. Той им пожела успех и бързо съставяне на правителство, "защото Европа има нужда това".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25 нападения над медици​ са регистрирани за първите 6 месеца на 2017 г.
25 нападения над медици​ са регистрирани за първите 6 месеца на 2017 г.
Британската полиция извърши нов арест във връзка с взрива в лондонското метро
Британската полиция извърши нов арест във връзка с взрива в лондонското метро