Премиерът Бойко Борисов заяви, че икономическата, финансовата и политическата стабилност дават шанс на индустрията да се развива. По думите му ръстът на икономиката е почти 4%, а доходите на хората са нараснали чувствително. Премиерът беше в Пловдив, където откри Международния технически панаир.

Пловдив

Бойко Борисов, министър - председател: 11 % ръст на доходите от началото на годината и то по Евростат, не е да кажете ние, че даваме тази оценка. Е, то си личи, като дойде празник виждате, по един милион се изнасят да почиват, не можете да ги отразите вечерно време стотиците хиляди автомобили, където се движат напред и назад.

Увеличението на заетите изложбени площи /30%/ доказва, че международния панаир е най-авторитетната технологична среща на Балканите, участието на компании от близо 40 държави, представящи технологични и авангардни решения за индустрията и дома е символ на динамично развиваща се икономика, отличаваща се с устойчивост и конкурентоспособност на европейските стандарти, каза по време на официалното откриване министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той пое ангажимент от името на правителството още от следващото събитие в изложбения център в Пловдив да има щандове на Българската банка за развитие и представители на ОП "Развитие и конкурентоспособност", на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, на Агенцията за инвестиции които ще подпомагат участващите на форумите компании.

Пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов коментира резултатите от изборите в Германия, посочи, че партиите на Ангела Меркел и на Хорст Зеехофер за четвърти пореден път постигат убедителен резултат. Той им пожела успех и бързо съставяне на правителство, "защото Европа има нужда това".

Борисов към Меркел: Изборната победа е признание за водената от Вас политика​

Борисов към Меркел: Изборната победа е признание за водената от Вас политика​

Министър-председателят Бойко Борисов изрази най-сърдечни поздравления за убедителната изборна победа на Християндемократичeския съюз в писмо до канцле...

© БТА